Căţelul în viaţa unui om

Ce înseamnă să ai un căţel

           În urmă cu aproape un an de zile am luat decizia de a-mi cumpăra un minunat căţel şi spun sincer că nu regret absolut nici o clipă acest fapt. La început a fost un coşmar, deoarece noua mea prietenă, Aria, fiindcă aşa am botezat-o,  mai tot timpul voia să iasă afară ca să-şi facă nevoile şi de cele mai multe ori eu nu înţelegeam semnalele ei, totul terminându-se cu urinarea şi depunerea materilor fecale în interiorul casei. Evident, după aceea nu scăpam minute întregi de vorbele mamei care sunau cam aşa: " Ceeee? Iarăşi a făcut în casă?? Da, bine că mi-a trebuit câine.. Faci ce vrei cu ea, dar să nu mai facă în casă!!!! Bine?", şi eu evident că răspundeam mereu cu bine :)). Bineînţeles mai există o mulţime de lucruri demne de precizat în legătură cu acest subiect, dar vreau să ajung unde mi-am propus cu acest articol => CE ÎNSEAMNĂ SĂ AI UN ANIMAL DE COMPANIE?
 
 
           1. Responsabilitate
                             Înainte de a lua decizia cumpărării unui animal de companie trebuie să te gândeşti foarte bine dacă eşti capabil din mai multe puncte de vedere să te ocupi de acesta ,începând de la "educaţie". Este bine de ştiut că educarea unui animal de companie nu se face în câteva zile, ci în decursul mai multor luni. Nu te poţi aştepta că după ce îl cerţi de două ori pentru că a făcut în casă, următoarea dată să te anunţe în felul lui că doreşte să meargă afară pentru nevoile sale ( eu am învăţat-o pe Aria să nu mai facă în casă timp de 1 lună, iar în prezent mă anunţă că vrea afară printr-un lătrat scurt în faţa uşii de la intrare).  De asemenea, este foarte important să îi fixezi orele la care va mânca, să îl plimbi cel puţin o dată pe zi dacă este căţel şi o activitate intensă satisfăcută prin joacă, care ar trebui să dureze aproximativ 15 minute.
                              
 
                      2. Dresaj
                            Este foarte important să-i oferi câinelui tău un dresaj cât mai bun. Nu te gândi că trebuie să cheltuieşti o grămadă de bani pe dresori renumiţi, deoarece îl poţi face chiar  tu singur  prin intermediul loialităţii şi iubirii dintre tine şi căţel. Întodeauna când îl dresezi încearcă să parcurgi următorii paşi:
                        - nu-l brusca, deoarece dacă faci acest lucru în capul animalului va fi un adevărat ghiveci, el nu va înţelege unde a greşit şi îşi va pierde încrederea în tine;
                        - daca face bine ceea ce l-ai învăţat, nu uita să-l recompensezi printr-o gustare;
                        - repetă cât mai des exerciţiile
https://www.facebook.com/video.php?v=1068659193178902&theater     ( copy-paste pe Google şi poţi vedea ce mi-am învăţat căţelul să facă).
                     
 
                  Aria este un căţel foarte jucăuş şi prietenos, se poate observa şi din imagine cât de mult adoră compania altor animale. Ea iubeşte să-şi petreacă timpul cu Aris, pisicuţa mea.
                
                 Joaca este foarte importantă pentru dezvolatrea sănătoasă a patrupedului, iar Aria adoră foarte tare să tragă cu colţii de aceste aţe. 
                     
                          Dacă este un blănos  trebuie să îl tunzi periodic, şi animăluţele merită o îngrjire specială a look-ului.
 
                          VĂ INVIT SĂ APRECIAŢI PAGINA DE FACEBOOK "ARIA THE BICHON."