Lacuri naturale din România

                     

                               Trăim într-o ţară extrem de frumoasă! Spaţiul românesc cuprinde munţi, podişuri, câmpii, deltă şi chiar mare. Din păcate, bogăţiile naturale ale României sunt precar valorificate...

                               LACURI NATURALE: în România există o mulţime de lacuri naturale, care au o frumuseţe izbitoare şi bineînţeles merită vizitate, atât pentru peisajul minunat pe care îl oferă, cat şi pentru încărcătura emoţională şi fizică pe care o transmit.

 

BÂLEA LAC: origine glaciară, este situat la o altitudine de 2040 de m, în Munţii Făgăraş( judeţul Sibiu). Lacul are 360 de m în lungime, suprafaţa acestuia este de 46508 metri pătraţi, iar adâncimea măsoara 11,35 m.

LACUL CAPRA: lac glaciar, situat la 2230 m altitudine( Munţii Făgăraş). Din acest lac izvorăşte pârâul Capra, unul dintre izvoarele Argeşului.

LACUL ROŞU: lac de baraj natural format la poalele muntelui Hăşmaşu Mare( judeţul Harghita). S-a format la altitudinea de 983 m, într-o depresiune cu climat predominant subalpin. 

LACUL LALA MIC: origine glaciară, situat în Munţii Rodnei, sub vârful INEU. Din el izvorăşte râul Lala, care se varsă în lacul Lala Mare. Face parte din rezervaţia mixtă Ineu- Lala.

LACUL ZÂNELOR: face parte din rezervaţia naturală Tăul Zânelor, situat la altitudinea de 880 m, iar adâncimea maximă a acestuia este de 2,5 m.

LACUL PĂSĂRI: este situat în Munţii Parâng, are origine glaciară, este situat la altitudinea de 2090 m, iar adâncimea maximă este de 3 m.

surse foto: Google Images.