Refugiul- drumul spre lumina, Nora Roberts

        Imi place foarte mult sa citesc. Acesta este primul articol pe care il scriu despre carti, deci as vrea sa incept cu romanul citit cel mai curand, intitulat "Refugiul- drumul spre lumina". Nu sunt fana a cartilor romantice, dar aceasta chiar mi-a atras atentia, datorita titlului impunator ce ilustraza coperta.

                  

 

                 Cum spuneam si mai sus, niciodata nu m-au atras cartile romantice si sincera sa fiu nici acum nu ma atrag. Sunt fidela stilului politist unde predomina actiunea si misterul, cauza si efectul, deci unde exista foarte mult suspans. Cartea pe care o prezint astazi se caracterizeaza a fi de dragoste, dar va spun ca nu este deloc asa. Sunt cateva scene mai romantice in care apar doua cupluri, bineinteles in momente intime, asa cum ne-au obisnuit dragile autoare visatoare ce releva ideea gasirii iubirii adevarate si a implinirii acesteia. In rest sunt prezentate etapele suferintei traite de catre Reece in ajutorul careia vine fermecatorul Brody, singura persoana care ii este alaturi in momentele critice, cauzate de asistarea la crima desfasurata in timpul traseului pe munte, in care este implicat un cuplu aparent strain.

                Relatarea evenimentelor isi urmeaza cursul firesc si foarte des sunt introduse numeroase amanunte, ce dinamizeaza actiunea si o fac speciala in ochii cititorului, totodata acestea sunt adresate personajului principal Reece, ce este privita de catre locuitorii micutului orasel Angels Fall drept o persoana instabila din punct de vedere emotional si putin psihopata. Printre evenimentele si intamplarile ce-i creaza acesteia o imagine distorsionata in societate sunt:

  •  atacurile de panica pe care le are in timpul noptii, dar si in timpul zilei;
  •   mutarea hainelor in frigider, iar a alimentelor in dulap( bineintels de catre criminal, dar in asa fel incat Reece sa para autoarea acestei actiuni);
  •  scrierea peretilor cu marker rosu in locuita personajului feminin principal;
  • inundarea baii acesteia;
  • incidentul de la spalatorie cand hainele sunt inversate in masinarile de spalat si de uscat etc.;
                
                Cred ca v-am spus suficinte lucruri incat sa va determin sa cititi acesta carte. Spor la lectura!

                          -